НАЦИОНАЛЕН КРЪГ 2015

Националният кръг на състезанието по информационни технологии IT Знайко + (5. – 8. клас) ще се проведе на  15, 16, 17 май 2015 г. на Пампорово, хотел "Финландия"!

 

РЕГИСТРАЦИЯ 5. – 8. клас – ТУК

Краен срок за регистрация – 30 април 2015 г. 

ВАЖНО!

При регистрация на ученик, в полето Бележки, впишете името на учителя и уточнете дали той ще придружава състезателя!

……………………….

ТЕМИ

НАЦИОНАЛЕН КРЪГ IT ЗНАЙКО 5. – 8. клас

Пампорово, 15-17 май 2015

 

Моята магическа пръчица

Представи си, че имаш магическа пръчица, която има неограничена сила! Разкажи ни какво би променил в своя град, училище, семейство; какво би създал или променил, за да направиш щастливи своите близки и много непознати хора; на кого би помогнал.   

Приятели

Сподели какво е за теб приятелството; какво правят приятелите един за друг; разкажи ни случка, която според теб показва истинското приятелство; кое, според теб, би разрушило едно приятелство…; разкажи весела случка с теб и твоите приятели; измисли и разкажи история за приятели – хора, животни, растения, извънземни…

Гората

Гората – растенията и животните в нея са важни за човека. Представи ни ползите за човека от горите, проблемите с природата, как човекът се отнася с гората, и как трябва да го прави. Разкажи ни весела случка с горски животни, растения. 

Симетрията около нас

Симетрията е чудо на природата – красота, изящество, математика… Тя е навсякъде около нас. Открийте я и ни я представете по свой, неповторим начин…

………………………………….

ГАЛЕРИИ

 

ГАЛЕРИИ Национален кръг 5.-8. клас – Галериите за националния кръг ще бъдат създадени от самите знайковци. Организаторите си запазват правото да направят финална редакция. 

В папка Галерия 5.-8. клас има папки по раздели, напр. Животни, Цветя, Дървета, и т.н. Качвайте изображението в съответната папка. 

Важно! Преди да качите желаното от Вас изображение, разгледайте вече наличните. Ако има същото или подобно изображение, не качвай отново!

Важно! Именуване на изображенията – Именувайте изображенията на кирилица! Тъй като имената на файловете сигурно ще се дублират, запишете и името си, напр. лале_Иван.png, принцеса_Мони.jpg

Важно! Един участник добавя към галерията не повече от 5 изображения!

Важно! Ако в галерията няма папка с  подходящо име, в която да поставите избраните от Вас изображения, добавете ги в папка Други

Важно! Не добавяйте изображения, които имат знак за авторство!

Важно! Не добавяйте материали, които сте изработили предварително, напр. рисунки, клипчета и др.

Важно! Срок за добавяне на материали в галериите – 6 май 2015 г. 

 

Галериите са достъпни на https://onedrive.live.com/about/bg-bg/ 

Име: galleryIT@outlook.com

Парола: ribarica25042015

………………………………….

ФАКТУРИ

ДАННИ ЗА ФАКТУРА. Всички учители, които имат нужда от фактура, да изпратят данни и точната сума на dgklaz@dgklaz.net!!! Срок – до 10 май 2015 г.

Всички, които ще плащат на място, да уточнят това в писмо, свободен текст на dgklaz@dgklaz.net.

……………………………………….

РЕАЛИЗАЦИЯ

Учениците създават своите проекти по една от темите, която те си изберат!

Учениците избират начина, по-който да създадат своя проект – могат да използват различен брой програми, но накрая трябва всички създадени ресурси да бъдат обединени в един файл.

Учениците ще получат ресурси за работа – галерии със снимки и изображения и с музикални файлове.

ПОМОЩНИ МАТЕРИАЛИ

За създаване на своите проекти учениците могат да използват текст, до една страница (лист А4). Текстът може да съдържа енциклопедична информация, статистика, години, числа, фактология, стихотворение – информация, която е трудна за запомняне. Текстът НЕ МОЖЕ да съдържа разказ, сюжет на история, план или скица на проекта!!! 

 

ОРГАНИЗАЦИЯ

Всички ученици, които ще използват собствени компютри трябва да са заявили това при регистрацията, в полето Бележки. Компютрите трябва да се предоставят вечерта преди състезателния ден за инсталация. Всеки компютър трябва да има етикет с име на ученика (учениците), който ще го използва, град, училище, клас, ако има парола.

Молим учениците, които ще използват звукови файлове или ще записват глас, да носят собствени слушалки.

Ще бъде обявен предварителен график за провеждане на състезателния ден. Състезателите ще бъдат разделени на групи. През времето, в което учениците не се състезават, ще бъдат включени в различни мероприятия на открито. За целта се препоръчва спортно облекло и удобни обувки.

 

ТЕМАТИЧНА ВЕЧЕР

Карнавал на цветовете

Всички участници в националния кръг ще имат възможност да вземат участие в КАРНАВАЛ НА ЦВЕТОВЕТЕ. Той ще се проведе 16 май 2015 г.  Всеки участник в карнавала трябва да бъде облечен от главата до петите САМО В ЕДИН ЦВЯТ!!! В един и същ цвят трябва да са  дрехите, обувките, аксесоарите по косата и ръцете, гримът. Задължително условие е всеки участник да има поне 2 аксесоара по своя костюм. 

Цветовият код важи за всички присъстващи – ученици, учители, родители, придружители!!!

 

НАСТАНЯВАНЕ

При регистрацията в полето Бележки, запишете предпочитанията относно настаняването на регистрираните. Ако има родители, които придружават учениците, да се впишат техните имена и предпочитания за настаняване.

Ако регистрацията се прави от родител, в полето Бележки, да се отбележи дали да бъде настанен в една стая с детето или детето да е с други деца.

Ще се опитаме да удовлетворим предпочитанията относно настаняването.

Настаняването в базата, където ще се проведе състезанието, става по реда на регистрацията и ще продължи до изчерпване на местата. С предимство са групи ученици с учител.

За семейства, които придружават участниците и няма места в базите, ще бъдат насочени към най-близкия хотел.

ЗАСТРАХОВКА

Молим всички учители, ръководители и родители, които са регистрирали ученици за участие в националния кръг на състезанията IT Знайко, да изпратят списък с имена и ЕГН на децата, за да направим застраховка по време на престоя. 

 

ТАКСИ

ТАКСА  УЧАСТИЕ:

Група А – не заплащат такса

Група В – заплащат такса 10 лв. 

Група С – изчакват поименна покана и инструкции. Ако са поканени, заплащат такса 10 лв.

ТАКСА НАСТАНЯВАНЕ:

Настаняването се извършва в хотел "Финландия", до изчерпване на местата!!!

 

Настаняването включва:

15 май – вечеря, нощувка

16 май – закуска, обяд, вечеря, нощувка, състезателен тур, анимация, спорт, дискотека

17 май  – закуска, обяд.

Цена ученици: 68 лв. (15, 16, 17 май)

Цена учители: 78 лв. (15, 16, 17 май)

Цена родители: 86 лв. (15, 16, 17 май)

Всички участници и техните придружители заплащат настаняване, а участниците от Група В (и поканените от Група С) заплащат и такса-участие по сметка:

Титуляр на сметката: СНЦ "Образование и технологии"

Банка: Прокредит Банк
IBAN на получателя: BG94PRCB92301023037817
BIC на банката получател: PRCBBGSF
Основание за превода: IT Знайко, име на участник, град, училище, клас 

При заплащане за група ученици

Основание за превода: IT Знайко, име на учител, град, училище

Заплащането се извършва след направена регистрация!